torsdag, mars 01, 2007

En galen diktator och ett land i nöd.

Ja en galen diktator det är väl så man kan beskriva Kim Jung Il. Att han mer än gärna vill ha lite kärnvapen att leka med är det väl inte någon som tvivlar på. Att någon däremot skulle vilja ge honom det är för mig en stor gåta. Maktkåta galningar med mindervärdskomplex är verkligen inte någon som skall få kärnvapen.

Det absoluta bästa vore ju om man skrotade alla kärnvapen i hela världen men det ser ju inte som att det skulle funka så bra. Iran vill ha kärnvapen, Nordkorea vill ha kärnvapen och säkert en hel del andra mindre "stabila" länder.

Kristoffer Ejnemark skriver på sin blogg att Nordkorea borde få kärnvapen för att USA har det. Och om USA har kärnvapen så har ju indirekt även Sydkorea det. Och Nordkorea måste få försvara sig helst genom att skaffa kärnvapen. Fullständig idioti. En snoppmätartävling är inte ett sätt att försvara sig.

Nordkorea har ju nu vädjat om humanitär hjälp från Sydkorea. Men är det verkligen rätt att ge Nordkorea den hjälp? Ett land som hellre testskjuter missiler och gör kärnvapenprov, än som föder sitt land? Okej innan alla börjar hacka på mig så kan jag tala om att jag vet att det pågår handelsembargon mot Nordkorea. Men istället för att testa vapen kanske en del av dessa pengarna skall gå till att arbeta fram handelsförbindelser när det gäller mat och förnödenheter till Nordkoreas folk.


Pingat på intressant.
Läs mer om kommunism, nordkorea,politik, sydkorea, mat, kärnvapen, krig och försvar.

4 kommentarer:

Klockan 8:05 em , Blogger Kristoffer Ejnermark sa...

"Fullständig idioti" alltså? Väldigt övertygande argument. På vilket sätt ökar ett monopoliserat militärimperie (USA)världsfreden jämfört med en terrorbalans?

 
Klockan 10:28 em , Blogger Jonas sa...

Kristoffer,

Om inte för ren matematik. Om ett land har kärnvapen så är det X personer som har möjlighet att skicka iväg en raket mot din tomt.

Om två länder har det är det 2x personer som har möjlighet att skicka iväg en raket mot din tomt.

Om tre länder har det så är det 3x personer osv.

Känns det inte bättre för dig att veta att ju färre personer som har möjlighet är bättre än att ett gäng galningar i mellanöstern, östeuropa och asien alla har möjlighet att skicka en raket mot din tomt? Och ju fler galningar som har möjlighet, desto större är risken att det finns en psykopat som trycker på knappen och förvandlar allas våra tomter till aska? George W Bush, till trots, framstår som synnerligen mentalt frisk om man jämför med vissa andra diktatorer.

 
Klockan 12:00 fm , Blogger Eklindh sa...

Jonas svarade väldigt bra så jag nöjer mig att låta honom föra min talan

 
Klockan 3:48 em , Blogger Bo-Erik sa...

Terrorbalans brukar ibland kallas för Mutual Assured Destruction på engelska(garanterad ömsesidig förstörelse).Detta går ut på att länder inte vågar skjuta kärnvapen av rädsla för att bli förintad själv. Naturligtvis finns det en anledning till att det förkortas MAD, åtminstone för alla som har hyfsade kunskaper i Engelska och logik.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida