torsdag, februari 01, 2007

Regeringsplanet skall användas!

Gunilla Carlsson har använt regeringsplanet under en resa i Afrika. Prislappen på detta var 600000 kronor. Visst låter det som det är mycket pengar för att resa runt i Afrika. Men är det verkligen så mycket? Skall vi beskylla henne för att slösa med skattepengar som Metro vill få det att framstå? Det handlar ju trots allt om arbete för den svenska regeringen. Jag har väldigt dålig kontroll på hur mycket det kostar att åka med regeringsplanet. Det kanske är dyrt och man skulle säkert kunna få en billigare resa om man flög med reguljära flyg. Det hade säkert blivit mycket billigare om man även kunde boka charterbiljetter. Men är kostnaden allt? Jag vet inte hur regeringens arbete ser ut under resor men jag hoppas att man pratar med varandra under dessa resor och på så sätt arbetar under själva resan. Gunilla har använt sig av regeringsplanet efter att man ansett att detta var nödvändigt.

För alla er som kommer ihåg hur den tidigare regeringen använde regeringsplanet borde nog inse att detta inte är på långa vägar så allvarligt som det var då. Bosse Ringholm som tittade på fotboll i Portugal och sedan beordrade regeringsplanet så han inte skulle komma för sent till en LO-kongress. Nej det är klart det är ju viktigt att man måste hinna se både fotboll och komma i tid till en LO-kongress. För som minister är det väldigt viktigt att gå och se på fotboll. Bodström och kräftmannen Jan O Karlsson tyckte det var regeringsärende när man tog med sina fruar på minisemester i Grekland.


Så i slutändan så kanske inte Gunillas resa är så dyr. Hon har gjort sitt jobb och använt regeringsplanet på det sätt som det skall användas. Kanske borde regering försöka att använda regeringsplanen lite sparsammare i de fall då detta är möjligt. Men i detta fallet ger jag Gunilla helt rätt.


Pingat på intressant.
Läs mer om Gunilla Carlsson, regeringen, politik, socialdemokraterna, bodström, jan o karlsson, flygplan, fotboll, LO, bosse ringholm.

2 kommentarer:

Klockan 7:27 em , Blogger Bo-Erik sa...

Emil, glöm inte att tänka på MILJÖN! Ett flygplan fullkomligt spyr ut koldioxid i atmosfären, kan dom inte cykla istället?

 
Klockan 8:22 em , Blogger Eklindh sa...

Jo självklart kan man cykla, därför skall du och jag cykla till kapstaden så får vi se vad du tycker om cykling efter det.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida