tisdag, februari 20, 2007

Är F! en folkrörelse eller ett politiskt parti?

jag ser F! som ett politiskt parti. Under valrörelsen så lanserades F! som ett nytt feministiskt parti. Frågan är ju då om man verkligen kan kalla sig folkrörelse så här i efterhand? Skall man verkligen kunna byta form när man förlorar ett val? Skall F! vara en folkrörelse eller skall de vara ett politiskt parti? Det är kanske dags att bestämma sig för det. Friktion fick fram bloggscoopet och bör även ges cred för detta. Expressen tog upp saker här. Media fick även "kåtslag" när Jane Fonda skulle hjälpa det feministiska partiet in i riksdagen.

Vad jag nu undrar mig är skall man bara för att man inte ställer upp i val kunna ges bidrag för att etablera en folkrörelse? Kan då även partier som Liberala Ungdomsförbundet, SSU, MUF eller ung vänster söka dessa bidrag? De ställer ju inte upp i några val, iallafall inte i deras egna namn. Att detta sedan är ungdomsorganisationer som är hårt knutna till etablerade partier bör ju då inte spela någon roll.


Att sedan Annica Holmberg sitter i delegationen som delar ut pengarna samtidigt som hon är knuten till organisationen, partiet eller folkrörelsen som det nu heter. Ja det kanske är dags att se över vilka "folkrörelser" som får bidrag nu för tiden. Vilka andra "partier" kan få dessa bidrag?

Men tänk vad fantastiskt livet är 400000 kronor kan få ett parti att bli en folkrörelse.

Pingat på intressant.
Läs mer om Poltik, F!, feministiskt initiativ, bidrag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida