torsdag, februari 15, 2007

Prostituerad eller sexhjälpmedel?

I raden av personer som diskuterar sexköp och lagen om sexköp så kommer nu min favoritförfattare (iallafall när jag var 10år gammal) med en ny frågeställning. Skall han köpa en prostituerads tjänster till sin handikappade son? Då kommer väl frågan upp om det är en rättighet att få kroppslig närhet? Är det verkligen en rättighet att någon gång få känns den nakna huden av en annan människa mot sin egen nakna hud?

Egentligen skulle jag säga att något klyftigt i stil med att det inte är en rättighet utan det är en skyldighet. Men jag förstår att de personer med ett allvarligt handikapp så är detta ett stort problem. Även om man i programmet "en annan del av köping" visar upp att kärleken finns även hos personer med förståndshandikapp så är det långt ifrån alla som har den gemenskapen och kärleken som det programmet visar. Kanske är detta något för oss att tänka på. Har vi sett alla delar av prostutionen? Skall man fråga de som skrev ett debattinlägg i expressen för några veckor sedan så är det väl inte deras problem att någon med handikapp inte får känna den närhet som de flesta av oss verkligen vill känna.

Detta är bara ytterligare en fråga i den enormt stora prostutionsdebatten. Kanske kommer vi aldrig att hitta alla frågeställningar. Men jag vill fortfarande se en mer nyanserad debatt där man inte klumpar ihop frågor om prostituerade och trafficing offer.

Pingar på intressant.
Läs mer om prostution, sex, politik, sexköp, brott, lag, straff.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida