måndag, februari 19, 2007

Äntligen läggs Djurskyddmyndigheten ned

Äntligen så läggs Djurskydsmyndigheten ned. Tanken med myndigheten var säkert god men på samma sätt som Centrum mot Rasism så blev det hela ett pinsamt försök till att få fokus på frågorna. Centrum mot Rasism hade sins "negerbollar" och Nogger Black att hacka på för att få uppmärksamhet. Detta gjorde också att de bra sakerna som CRM gjorde försvann i mängden av löjliga anklagelser mot de olika affärsverksamheter.

Djurskyddsmyndigheten har gjort samma sak. Visst är det viktigt att se till att ingen behandar djur illa på något sätt. Men myndigheten var tvungen att hitta fel någonstans. KC Ranch fick bli deras "negerboll", en ranch där köttdjuren går ute året runt. Men enligt myndigheten var det "absolut" nödvändigt att man skaffade ligghallar. Detta trots att många vetrinärer vittnade om att djuren mådde utmärkt.

I båda dessa fallen så handlar det enbart om prestige i att kunna säga till företag och djurägare hur deras verksamhet skall skötas. Man kan ju kanske dra några små kopplingar till HRFs blockad av salladsbaren som det har pratats om de senaste månaderna. Självklart skall fackföreningar gå in och påpeka när arbetsvillkor inte uppfylls och företag behandlar anställda som slavar. Samma sak skall gälla djur. En myndighet måste kontrollera så att djur inte far illa, djuren har ju inte en egen röst att tala med. Jag hoppas verkligen att Jordbruksverket lyssnar mer på djuren och tänker på deras bästa istället för att tänka på regler och bestämmelser.

Pingat på intressant.
Läs mer om Politik, djurskydsmyndigheten, CMR, rasism, negerboll, facket, hrf, salladsbar, djur,
Jordbruksverket
.

2 kommentarer:

Klockan 7:41 fm , Blogger Per Westberg sa...

CMR är ingen myndighet. Man kan inte bland äpplen och päron. Dessutom har de inte ägnat sig åt negerbollar. däremot var man ute och cyklade om namnet på en glass.

Eftersom djurskyddslagen efter den 1 juli är densamma är det högst sannolikt att du kommer att få se fler fall som detta på Revinge. Det är bra. All djurhållning är inte okej. I just det fall du refererar till ändrade kammarrätten beslutet. Så fungerar det i en rättsstat.

Djurskyddsmyndigheten har varit en bra myndighet och förhoppningsvis kommer Jordbruksverket att kunna förvalta arvet på ett bra sätt. Jag rekommenderar en dags besök på Djurskyddsmyndighetens webbplats så kanske du får klart för dig att Djurskyddsmyndigheten gjort betydligt mer än förlorat ett mål i kammarrätten.

 
Klockan 7:57 em , Blogger Eklindh sa...

Ja du har rätt i att CMR inte är någon myndighet, det är ett fel av mig. Och de var på negerbollen en sväng med även om det inte var så stort. Nogger Black var den stora grejen men de var även på Glassen Negerkyss.

Och jag hoppas verkligen att jordbruksverket gör ett bra jobb för jag anser att djurhållning är en viktigt sak. Och Djurskyddsmyndigheten har säkert gjort mycket bra också precis som CMR har gjort. Men det väger inte upp det dåliga som de hållit på med.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida