måndag, februari 19, 2007

Lev livet och lev längre

Några gånger om året så kommer det en artikel i någon av tidningarna som talar om för dig vad du skall göra för att leva länge. Och nu kommer Aftonbladet med en sådan kort artikel efter det att Jeanne Calment dog vid åldern 122 år. Och i alla dessa artiklar så förekommer samma sak. Ät sådant som är onyttigt. Salt, vin, öl, lök och bröd. Allt detta är sådant som GI-dieterna varnar dig för. Jag har en sån där underbar fundering.

Att leva ett nyttigt liv är säkert nyttigt. Motion och rätt kost är säkert viktigt. Men det viktigaste är säkert att leva ett liv utan stora bekymmer. Vi stressar för att hitta rätt mat, rusar runt för att hinna med olika saker inom jobbet. Vi försöker alltid hitta ett bra tidfördriv på kvällen. Vi måste skynda oss till bilen, bussen eller tåget. Vi måste hinna hem i tid för att laga den nyttiga maten. För att senare ramla ihop framför TVn och se någon jävla dokusåpa där folk stressar för att få tag i mat eller för att få se ett foto av sin familj. Den familj de från början inte visste om att de saknade.

Sätt dig nu ned i din fotölj eller soffa. Släck lamporna, stäng av tv och ta ett djupt andetag. Tänk nu noga på om du verkligen har tid att skala det råa riset för hand för att senare lägga det i en marinad bestående av en hink med saltvatten som du cyklat och hämtat i en vik där laxen leker endast två dagar om året. Har du sedan verkligen lust att titta på hur rister kokar i vattnet med en exakt tempratur av 102 grader C? När satte du dig senast ned och bara njöt av ett glas vin? Utan att vara på väg någonstans, inte ha någon tid att passa? Njut av livet. Visst du kanske kan bli lite småfet eller kanske kan du ibland uppfattas som lat. Men var spelar det fö roll? Det är dags att du tänker på vilket liv du egentligen vill ha? Vill du stressa efter att få den perfekta dieten? Gör det då om du tror att du kommer att bli lycklig av det. Men sätt dig iallafall ned någon gång i veckan och njut av det som du har. Vem vet det kan vara det bästa som du någonsin kommer att få. Och vem vet om du njuter riktigt mycket av det där vinet så kanske även du blir 122 år.

Pingat på intressant.
Läs mer om diet, ålder, mat, vin, livet, gi, fetma, lycka, meningen med livet, aftonbladet eller skönhet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida