måndag, februari 05, 2007

Hora som Hora och Banan som Äpple

Under en ganska lång tid nu har debatten varit het om de prostituerade. Kanske inte så konstigt eftersom i stort sett alla har en åsikt. Den kan vara att prostituerade har valt att sitt yrke eller att de alla är offer för mäns utnyttjande. Att det finns män som prostituerar sig har man oftast inte en enda tanke på och man lämnar alltså helt den delen av prostutitionen helt i glömska. Kanske är det så att den delen av prostutitiondebatten är så svår för något att ta. Jag skall inte ta den nu heller utan lämnar den till någon annan, iallafall för tillfället.

Det som jag blir så fruktansvärt irriterad på just nu är att alla "proffstyckare" på området klumpar ihop de "vanliga" prostituerade med offer för trafficking. För att debatten skall hållas något sansad så måste det komma fram att detta är två helt olika saker. Trafficking är något som alla bör ta avstånd ifrån och aldrig tillåta på något sätt. Detta är personer som används som slavar och bör därför inte ens hamna i samma ämnesområde som prostution.

När man läser den första debattartikeln på Expressen så ser jag att man pratar om prostutionen och inte trafficking. Och när man sedan läser det senaste inlägget av ihopklumpade hjärnor så ser det ut som om att man verkligen blandar ihop äpplen med bananer. Där är en hora alltid en hora och då även drabbad av de otäcka männens förnedrande tvång av olika "perversa" lustar.

Så nu kommer en sån där vädjan om att man äntligen skall lära sig att skilja på äpplen och bananer. Så att vi kan få en debatt som håller sig till fakta. Fakta på båda sidor av debatten.


Pingat på intressant.
Läs mer om sex, hora, horor, trafficking, sexhandel, feminism, politik, sexköplagen.

1 kommentarer:

Klockan 9:40 em , Blogger Caridon sa...

Förbudsivrarna kommer ALDRIG att skilja på prostitution och traficing eftersom de inte har några vettiga argument mot prostitution.

Det är endast genom att försöka klumpa ihop prostitution,traficing (och altsom oftast sexuella övergrepp som barn, narkotigamissbruk och mentala störningar) som de kan sprida sin dessinformation och samtidigt slippa bemöta argument (speciellt från de som är prostituerade, eftersom "de inte vet vad de gör/tycker")

/C

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida