tisdag, februari 20, 2007

25% av SSU var i almedalen

Det är väl långt ifrån en nyhet. Men ändå lite roligt. Under Almedalsveckan innan valet så hade SSU ett valupptaktsläger där man skulle samla krafter inför valet. Vi som befann oss i detta politiska kaos under en underbar sommarvecka på Gotland vet att SSUare marcherade omkring likt "SS-trupper" och visade sin styrka. Under den här tiden hade SSU fortfarande många medlemmar. Iallafall i deras register.

Idag är SSU en mindre organisation. Man har idag endast ca 4500 medlemmar kvar. Och om man inte har tappat en väldigt massa medlemmar sedan i sommras så har man fått drygt 20-25% av sin medlemskår att åka till Gotland en vecka under sommaren för att just få sig en politisk skolning i interna seminarier. Man har absolut inte varit utanför den egna politiska skolan. Jag frågade en kompis som är aktiv SSUare vad han betalade för att vara med på detta läger och jag har för mig att han betalade runt 300 kronor för hela veckan. (Detta kan vara helt uppåt väggarna)

Därför blir jag inte förvånad när SSUs och Ung Vänsters revisorer idag blir varnade. Kanske kan det vara så att dessa har samma revisor? Och det känns ju skönt att en ungdomsorganisation som SSU kan skicka 25% av sina medlemmar till Gotland en vecka.

Pingat på intressant.
Läs mer om ung vänster, politik, SSU, socialdemokraterna, pengar.

2 kommentarer:

Klockan 7:14 fm , Blogger sakine sa...

Heh, deras närvaro gjorde ju mer skada än nytta.

Man fick klart lite udda vibbar!

 
Klockan 3:24 em , Blogger Eklindh sa...

Jo helt klart men det var ju kul att dom var där. Vad skulle man annars reta sig på?

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida