tisdag, januari 02, 2007

Korkade folkpartister!

I många fall håller jag med folkpartiet i deras skolpolitik. Men när Folkpartiet i Malmö kommer med förslag på att man endast skall tala svenska i klassrummet så har det gått för långt.

Det finns så mycket bättre att lägga energi på. Jag trodde att man i ett klassrum skall visa respekt och hänsyn till de som man delar detta klassrum med. Det betyder självklart att man inte skall skrika, prata eller något annat som kan störa de andras arbetsro. Men om man behöver prata med någon som man arbetar med så ser jag inte ett enda problem med att man gör det på sitt hemspråk. Man skall vara stolt över sitt arv. Så om man är invandrare eller barn till invandrare så är det en självklarhet att man skall försöka hålla igång sitt hemspråk. Och det är alltid lättast att man gör det med de kamrater man har som talar samma språk. Det finns inte något som hindrar att man talar ett annat språk i klassrummet. SÅ LÄNGE MAN VISAR HÄNSYN.

Det är ju trots allt det som är grunden för en bra skola och ett bra Sverige. Att man visar hänsyn. Och till Folkpartiet i Malmö! Ni visar inte någon HÄNSYN alls just nu.


Pingat på intressant
Läs mer om Skola, folkpartiet, politik, malmö, invandrare, hänsyn, alliansen, språk.

1 kommentarer:

Klockan 8:19 fm , Blogger Tomas sa...

Problemet är nog att eleverna inte visar hänsyn. Svenska elever använder det värsta språket i världen.

Att tvinga eleverna att prata svenska är det bästa sättet att visa hänsyn. Då kan de inte prata illa om varrandra eller läraren på ett språk som andra inte förstår.

Och så tränar de sin svenska som förmodligen måste förbättras.
Dessutom är det en markering att det är svenska som är det officiella språket i Sverige, och invandrare ska uppmuntras att prata det för att öka integrationen.

ok, kalla mig främslingsfientlig om du vill, det är hur som helst bara ett ord, det viktiga är argumenten och hur man underbygger dem.

/Tomas

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida