lördag, december 30, 2006

Saddam fick ett straff som inte är tillräckligt

Dödsstraff är inte något speciellt populärt straff hos mig. Detta för att döden är väldigt lätt att leva med. Saddam har hängts en död som är grym. Varför dödade man Saddam? Hade det inte varit ett större straff att låta honom sakta ruttna i ett fängelse? Han hade då fått leva i flera år med vetskapen vilket grymt öde han utsatte så många människor för. Han borde få tid att tänka på vad han gjort, fått tid att lida för vad han gjort. Kunnat se sina offers anhöriga i ögonen en gång om året när man visar upp den allt äldre diktatorn. Men nej så går det inte till. En snabb död så blir vi av med honom och så letar vi reda på nästa som vi kan sätta ett rep runt halsen.

Att sedan tidningar och tv väljer att visa bilder från avrättningen tycker jag bara är rätt. Vi skall komma ihåg att detta sker varje dag i många länder. På de flesta platser så är det värre. Stening till döds, halshuggning med svärd, elektriska stolen, gaskammare, injektion. Varför skall vi i Sverige leva utan vetskapen hur dessa grymma avrättningarna går till.

Troligen kommer Saddam nu att bli en martyr för de som strider mot USA ledda styrkor. Frågan är bara hur mycket värre det kommer att bli.Bloggar.se: , , , , , ,

Intressant.se

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida