onsdag, december 06, 2006

Facket ser sina medlemmar som barn

FFF-Johanna skrev idag om att salladsbaren i Göteborg är satt i blockad av hotell och restaurangfacket. Detta efter att både de anställda inte vill skriva under kollektivavtalet.

Så därför sätter facker restaurangen i blockad. De som arbetar på salladsbaren skulle vara medlemmar i Hotell och Restaurangfacket. Men jag hoppas att de är kloka nog att gå ur om de ens är medlemmar. Att man väljer att inte ingå kollektivavtal skall inte vara något skäl för blockad. Sofia som är ägare till salladsbaren ger sina anställda bättre lön än vad kollektivavtalet säger. Men ändå skall facket lägga sig i. Detta för att få så mycket makt som möjligt. DN skriver om det här.

Det är dags för oss som arbetar i Sverige att sluta tro på alla lögner som facket slänger ur sig. Det är dags för oss att tänka själva.


Pingat på intressant. Läs mer om facken, företag, politik, anställda, arbete, arbetslösheten, fackföreningarna, medlemmar.

1 kommentarer:

Klockan 10:42 em , Blogger Bo-Erik sa...

Fackliga blockader är egentligen inget annat än ren och skär ekonomisk terror, riktad mot de individer som väljer att stå utanför den enorma s-styrda fackföreningsrörelsen.

Odemokratiskt, oschysst och oetiskt!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida