torsdag, november 02, 2006

Mord i Växjö, Rasism vid köksbordet.

I många av dagens tidningar står det om mord, våldtäckter och misshandel. Men det är väldigt få som tar upp vad detta beror på. Själv så är jag inte speciellt förvånad att det sker fler och fler misshandlar eller mord i vårt avlånga land. Vad jag däremot börjar bli lite irriterad på är att man inte rapporterar sanningen.

Jag har tittat lite närmare på ett mord som skedde i Växjö.

1. Några ungdomar (invandrare från bl a Irak) lever rövare ute på stan i Växjö. Bland annat trakasserar de en kvinna som pga cancer-sjukdom har ett avvikande utseende.

2. Kvinnans 39-årige pojkvän försvarar henne. Bråk uppstår och mannen knivskärs så svårt av ungdomsgänget att han dör.

3. Efter en kort tid (någon dag) grips en 15-årig pojke som misstänkt och häktas. Samtidigt flyr pojkens äldre bror utomlands.

4. Under häktningstiden hotas ett vittne av anhöriga till den häktade 15-åringen. Två eller tre män grips.

5. Den till utlandet flydde äldre brodern skickar en makaber film där han visar hur han begick mordet, för att bevisa sin yngre brors oskuld.

6. I samband med rättegången grips ytterligare en släktmedlem med koppling till hoten.

7. Dramatiska scener i rättegångssalen, där den 15-årige pojkens mor bryter ihop, osv.

8. Pojken var åtalad för mord, men döms i Växjö tingsrätt i stället för dråp. Straffet bestäms till sluten ungdomsvård i ett år och två månader.

9. Släktingar döms till 1-2 års fängelse för hoten. En av dem döms till utvisning.

10. Överklagande till hovrätt.

11. Hovrättens dom är avsevärt mildare. Göta hovrätt dömer pojken för misshandel (enbart) till 100 dagsböter. Straffen sänks även för släktingarna, och utvisningsdomen upphävs. Skadeståndskraven från den mördade mannens anhöriga avvisas.

12. Idag meddelas att den tidigare dråpdömde pojken tillerkänns ett skadestånd på 350.000 kr. Hans äldre bror är, efter vad som är känt, fortfarande på fri fot. Skuldfrågan, dvs vem mördaren är, förblir oklar.

Artiklar från SR, SR, DN

I just detta fallet så var det invandrarungdommar som begick brottet. Men man skriver inte om det i tidningarna för det kan ju spä på den vardagsrasism som finns i våra svenska "folkhem".

Medans man i andra fall mer än gärna skriver att det är vanliga svenska ungdommar som är misstänka. Att inte skriva ut alla fakta i artiklar visar bara på att man är rädd för att bli anklagad för rasism.

TV4 kör med sina nollrasism veckor vilket är bra, frågan är bara om det verkligen är så att de motverkar den farliga rasismen? Den rasism som jag oroar mig för är inte de blöjnazister som springer runt på gatorna och skriker "Heil Hitler". De oroar jag mig inte för ett dugg. Dessa är bara små korkade fegisar. Vad jag däremot är nervös för är de samtal som vi har vid våra köksbord som börjar "Ja nu kommer de där utlänningarna igen...". Sluta upp med att ljuga i artiklar. Ge oss hela sanningen. Visa vilken rasism som är den farliga.

Sverigedemokraterna kom nästan in i riksdagen. Mycket tack vare att alla etablerade politiker sa att man inte skall ta debatt mot dem. Det fungerade inte. Börja nu istället ta debatt och se till att man använder sig av verkliga fakta och inte någon påhittat statestik.


Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , rasism, nazism.Polis, brott, straff,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida