fredag, oktober 27, 2006

När kan Ladbrokes hjälpa sporten

Enligt det svenska regelverket så får inte Ladbrokes inte göra reklam för sin spelsite i Sverige. Denna lagen har man kringgått lite genom att annonsera i tv-kanaler som sänder från England. Det finns idag ett stort stöd för att bryta det svenska spelmonopolet. Jag anser av två skäl att den svenska modellen är förlegad. Nummer ett: Svenska Spel tar inte bättre hand om spelmissbrukare än vad ett konkurerande företag skulle göra. Nummer två: Satsningen på sportklubbar som Ladbrokes skulle kunna göra skulle lyfta sporten enormt. Som om inte det skulle vara nog så vet man att så fort det blandas in lite pengar så skulle sporten i sig få större bevakning än tidigare.

Kollar vi på Poker så kom detta genom att en tvkanal valde att göra en show av poker. Idag så spelar en stor del av befolkningen poker på ett eller annat sätt. Vi spelar hemma, vi spelar på nätet, vi spelar på casinon eller varför inte i mobiltelefonen. Till och med Svenska spel hakade på trenden om nätpoker. Men inte utan strid. Poker är ett farligt spel inte ett snack om saken. Man blir lätt beroende och fastnar i spelandet. Själv så älskar jag poker. Kanske inte så mycket de pengar som finns i spelet utan utmaningen. Sätt dig ned vid ett pokerbord och du kommer förr eller senare att känna den där känslan av att du vill vara bäst. Du vill vara bättre än alla andra.

I USA så vill man nu förbjuda poker på nätet. Idiotiskt detta kommer att leda till att man får mer illigala spelklubbar. Det är inte speciellt bra det heller. För med dessa spelklubber så kommer också lånehajarna. Folk som mer än gärna lånar ut pengar till spelare. Med en enorm ränta så klart.

I Kanada så går man steget längre. Där får man inte ens göra någon som helst reklam för ett bolag som bedriver poker på nätet. Ungefär som i Sverige då. Vad som händer nu är att man gör reklam för spelsiter som är gratis. Så kallat freeplay eller playmoney siter. Från den här "free"-siten så kan man lätt ta sig till en site där man kan spela för riktiga pengar.

Därför ber jag nu Ladbrokes utmana lagarna. Sponsra ett fotbollslag. Men inte med Ladbrokes.com starta ett nytt företag. Freeladbrokes.com. Som naturligtvis inte är ett ställe där man kan spela om pengar. Utan bara som man kan spela för skoj skull. Visa sedan Svenska Spel att ni kan sponsra fotbollsklubbar, hockeylag, Curlingturneringar och bowlingmästerskap på ett bättre och snyggare sätt än vad Svenska Spel klarar av.


Pingat på intressant. Läs mer om ladbrokes, spel, poker, politik, reklam, idrott, sport, internet.

2 kommentarer:

Klockan 6:55 em , Blogger Bo-Erik sa...

Emil Eklindh fortsätter att leverera sanningar på sanningar. Varför i h-e ska den svenska staten äga ett spelmonopol som genom sin blotta existens uppmanar till spelmissbruk, och sen inte rensar upp på sin egen bakgård?!

 
Klockan 6:55 em , Blogger Bo-Erik sa...

Emil Eklindh fortsätter att leverera sanningar på sanningar. Varför i h-e ska den svenska staten äga ett spelmonopol som genom sin blotta existens uppmanar till spelmissbruk, och sen inte rensar upp på sin egen bakgård?!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida