fredag, september 22, 2006

Tillsammans stryker dom fram!

LO hotar med strid. Wanja Lundby-Wedin hotar att ta till åtgärder från facken. Näha det menar du inte? Jag trodde det var därför vi hade ett fack? Facken skall stå på lönetagarnas sida och stå upp emot arbetsgivare, allt för att ge bättre arbetsvillkor och lön. Nu kommer det en liten fråga? Varför har inte LO eller facken gjort något under de år som Socialdemokraterna suttit vid makten? Har allt var tipp topp då? Har man inte behövt klaga på löner och arbetsvilkor? Facket skall inte låta den folkvalda Regeringen föra den politik som den har blivit demokratiskt vald för att göra.

Nu glömde jag ju bort Sossarnas hjärtefrågor. Förtidspension och höjdt tak i a-kassan. Klart som satan att inte facket lägger sig i sånt.

Ebba Grön, punkbandet från 80-talet hade så rätt när dom skrev "Staten och Kapitalet" Men jag tror att hela gänget inte trodde att det skulle handla om Socialdemokraterna 2006

"Kapitalet höjer hyrorna och staten bostadsbidragen. sen kan man fiffla en smula med den järnhårda lönelagen, till och med betala mindre i lön än priset för mat och för hyra, för staten skjuter så gärna in om levnadsomkostnaderna blivit allt för dyra."

Ja vad skall man säga. LO och fackens stridsåtgärder kommer nog så där en 15 år för sen! Jag vill verkligen ha ett fack som inte har någon som helst koppling till politiska partier. Och jag tror inte jag är ensam. På valnatten så kom en rolig sak. "80% av LO väljarna röstade på Socialdemokraterna." Nej men tänk? Det var inte illa det. 80% av de socialdemokratiska väljarna röstade på Socialdemokraterna?

LO + Socialdemokraterna = Sant

Margot Wallström har även sagt att hon inte vill leda Socialdemokraterna.
Jag hoppas på Nuder, då kommer Socialdemokraterna verkligen inte vinna ett enda val till. Han är nästa lika illa som Bosse Ringholm.


Detta inlägget är intressant. Läs mer om Alliansen, folkpartiet, socialdemokraterna, kristdemokraterna, moderaterna, LO, statsminister, centerpartiet, fredrik reinfeldt, lundby-wedin, val2006, politik eller om debatt.

3 kommentarer:

Klockan 6:25 em , Blogger andurs sa...

Alla vet att Nuder är en plattfisk, så det finns inte ens chans att han blir vald. det finns en sto falang inom partiet som motarbetar honom - de så kallade vettiga mänskorna

 
Klockan 10:26 em , Blogger batti sa...

Wallström vore farlig... Hon är ju faktistk duktig. Bodström är, konstigt nog, väldigt populär...samt fullständigt galen i sin iver att sätta fast terrorister.

Men, Nuder vore kanon! Mohahahaha!

 
Klockan 2:38 em , Blogger Kent Vilhelmsson sa...

Om du kunde din historia så skulle du kanske vara medveten om att LO grundade Socialdemokratiska Arbetet - sossarn ÄR således LO:s parti. Get used to it.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida