måndag, september 25, 2006

Sverige för Svenskarna

Jag har i många inlägg här på bloggen kritiserat Sverigedemokraterna och deras politik. Nu är det kanske dags att jag ger min bild av vad Sverige är. Vilken som är den svenska kulturen. För man skall inte gnälla på någon annan om man inte kan ta fram ett motargument.


Varannat år eller så så samlas vi svenskar framför TV för att hejja på vara svenska idrottstjärnor. Vi älskar att se Kajsa bergqvist hoppa över ribban. Vi jublar när Carolina Klüft kliver upp på pallen. Vi gråter när göteborgaren Mustafa Mohamed inte kommer först över mållinjen.
Vi har alla på oss våra Sverigetröjor när fotbolls-VM är på gång. Vi sjunger alla till Markolios "Mera mål" på läktare och pubar. Pubarna som serverar Carlsberg export och vi dricker mer än vad som är bra för oss. Vi gråter alla när vi ser bilderna på Zlatan svära över det röda kort han just fått. Vi skriker när Henke Larsson nickar in ett mål för Sverige.Då är vi alla svenskar... Oavsett religion, hudfärg och ursprung.


Fram i vinter så skriker vi för att vi inte får vinna karjala-cup mot finland. Vigår och tröstsuper på vår kvarterskrog som drivs av "Ibbe" eller som han egentligen heter Ibrahim Scholkovic. Där sitter vi och beklagar oss för att Sverige inte är samma lag nu som när Håkan Loob var med och spelade. Senare på kvällen går vi förbi pizzeria Jamiaca och tar med oss en kebab hem. Vi sköljer så klart ned detta med Coca-Cola, en burk som det inte går att panta i Sverige.

Julafton är ju det mest underbara vi har. Vi sitter och kollar på Kalle Anka och hans vänner. Äter mat och tar en gammeldansk till maten för att det skall rensa bland smakerna. Senare på kvällen så skall man givetvis dela på en flaska vin. Ett franskt fylligt rödvin skall det vara. Så skall julen firas i Sverige. Och vill man lyxa till det riktigt så skall man även ta ett flak Carlsberg Julebrygd. Då är festen fin.

Visst låter detta som det ultimata beskrivningen på svenskheten.
Det finns inte något som är utländskt i hela min berättelse. Allt är svenskt.

Hur skulle det bli om vi tillåter Sverigedeomkraterna och deras 33 punktslista? Skulle vi ha sånna som Mustafa? Skulle Zlatan vara norsk? Skulle vi på kvällen efter krogen gå hem med en kasse med rotmos och fläsklägg? Snälla tänk lite på vad Sverigedemokraterna vill. Visst kan det låta vettigt att alla utlänningar som begår brott skall ut? Men var ärlig med dig själv. Tror du verkligen att det är utlänningar som begår de flesta brotten i Sverige? Är det ett brott att köra för fort? Skall man bli utvisad för en sådan sak? Skall man låta fildelningen vara till grund för utvisning? Gå inte på Sverigedemokraternas Lögner!

Jag tror att både jag och min i bloggosfären älskade ärkefiende Esbati kan skriva under på det som jag precis berättat om. Så jag hoppas att få en kommentar av honom som är positiv iallafall.

Det finns en massa andra som skrivit om SD. Här är ett urval av dem. 1 2 3 4

Det är dags att alla partier tar debatten med Sverigedeomkraterna. Vi skall inte låtsas som dom inte finns dom är här nu. Vi skall visa dom vad vår demokrati och vårt land är värt.


Detta inlägg är intressant. Läs mer om sverigedemokraterna, nazism, rasism, politik, Landskrona, jul, vikingar, flykting, kultur, val2006, Jimmie Åkesson, Religion, muslim, kyrkan Vänsterpartiet, centerpartiet, folkpartiet, moderaterna, socialdemokraterna, kristdemokraterna, miljöpartiet, frihet, fotboll, öl, brott, straff, hakkors, idrott, fildelning.

1 kommentarer:

Klockan 7:40 em , Blogger Tobias Struck sa...

Jag vet inte om du läser sd-bloggar, men jag tror inte att du har riktig koll på varken Sverige eller sd. Jag är inte sverigedemokrat - och jag har mycket kritik av sd. Men var rättvis: Det finns massa olika riktningar inom sd. Det förhärskande paradigmet i sd skulle kunna kallas kulturnationalism, den innebär att man tror att för mycket invandring från arabisk och kurdisk kultur skapar sekteristiska klaner, som blir öar i samhället. Lösningen är att minska på anhörininvandringen och assimilera invandrare bättre till svensk kultur, normer och lagar. Denna riktning tycker jag är vettig. Tyvärr finns det rasistiska rester i sd, men de är som sagt inte representativa. Kolla Robert Boströms blogg. Han är en väldigt reko kille, absolut inte rasist. Han kallar sig just "kulturnationalist".

Angående brott bland invandrare: Om du tittar på Efterlyst, så ser du att någonstans runt 70 % av de efterlysta har utländsk härkomst. Alla vet att invandrare är överrepresenterade inom brott. Frågan är vad det beror på. Jag skulle inte säga att det varken har med etnicitet eller kultur att göra, utan snarare utanförskap. Men det är klart, den som håller fast vid kulturella normer som inte passar under svensk jämställdhet eller fridslagstiftning, den personen får ju skylla sig själv för sitt utanförskap.

Precis som du säger är svenskar i gemen öppna för andra länders kultur, dock inte kvinnans underordning och barnaga. Det är väl bra?

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida