torsdag, september 28, 2006

Svergiedemokraterna är rasister


Bilden är ärligt stulen från Jinge

Idag kommer en idiotisk debattartikel i Expressen från Folkpartiets Mauricio Rojas. Han säger att SD inte är rasistiska. Mauricio har rätt SD är inte främlingsfientliga. Dom har inte något emot "främlingar". Så länge dom kommer inte från Arab-länder Asien, Afrika eller Sydamerika så är det okej. Norrmän, danskar och finnar är inte några problem dom är ju ändå av samma "ras" som oss. Sen är det kanske så att invandrare har en annan kultur och religion än vad vi i Sverige är vana vid. Men det är lite det som är meningen. Vi skulle kunna lära oss så mycket av varandra om vi inte vore så fega och rädda för det som är annorlunda.

Jag skall inte säga att jag är den mest duktiga på att acceptera människors seder och bruk. Men jag försöker iallafall att förstå. Ibland kan jag det, ibland inte. Det finns inte något idag som talar för att vi skall kunna ha kvar vår svenska kultur som den var på 1800-talet.

I den svenska kulturen som vi har idag så finns det ramadan och halalslaktat kött. Det har blivit en del av vår kultur. På samma sätt som pizza, kebab, sweetchilisås och pasta. Skall det vara så svårt att acceptera att personer som är troende har bönetid tidigt på morgonen och mitt på dagen. Skall det vara så svårt att låta någon gå iväg för att få be. Acceptera att det finns människor som gör det på ett sätt som just du inte är van vid.


Detta inlägg är intressant. Läs mer om sverigedemokraterna, nazism, rasism, politik, , flykting, kultur, val2006, Jimmie Åkesson, Religion, muslim, kyrkan, Mauricio Rojas, Folkpartiet.

1 kommentarer:

Klockan 10:39 fm , Blogger Douglas sa...

Go Emil!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida