fredag, september 29, 2006

Migrationsdomtolar funkar inte

Nu händer det igen. Personer som är homosexuella avvisas från Sverige tillbaka till länder där dom riskerar dödstraff, tortyr eller fängelse.

Migrationsdomstolen – som letts av rådmannen Magnus Åhammar – lutar sig i sin dom bland annat mot en rapport från UD: ”Mänskliga rättigheter i Iran 2005”.
I den står att Irans muslimska rätt ”föreskriver grymma straff för homosexuella handlingar. För män gäller dödsstraff vid penetration och piskning vid annan form av sexuell handling.”

Men UD skriver också att de flesta homosexuella i Iran kan undgå fara om de lever ”diskret och tillbakadraget”.
Domstolen slår nu fast att det inte finns något generellt skyddsbehov som ger homosexuella från Iran rätt till asyl i Sverige.


Nehe det menar du inte? Skall man leva diskret och tillbakadraget? Det här öppnar ju upp för att jag skall kunna få misshandla personer som jag ser kyssas i bankomatköer och på torget. Jag tycker inte det är okej för personer att stå och hångla vart som helst. Oavsett vilket kön de båda tillhör. Är det okej att riskera dödstraff om man bara lever diskret och tillbakadraget? Skall man verkligen behöva smyga med sin kärlek någon gång?

Sen så säger man ju att så har regimen i Iran sagt så då måste det ju stämma. Dom kan ju inte ljuga för Svenska UD?

Nej det är kanske dags att vi kollar över vilka som vi inte ger asyl i Sverige.

Jo och är det någon som undrar så är det bara att skicka ett mail om det är någon som behöver hjälp med att gömma flyktingar som är i samma situation som denna. Jag hjälper mer än gärna att gömma HBT-flyktingar, oavsett kön. Andra flyktingar, oavsett kön... Nej.

Detta inlägg är intressant. Läs mer om Homosexualitet, flykting, migration, ud, politik, asyl, Iran, Sverige.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida