lördag, september 30, 2006

Heder i fängelser

I fängelser runt om i världen så sitter det människor som har begätt hänsynslösa brott. Dom vet att dom gjort fel men det spelar inte någon roll. Dom sitter där. Ofta så handlar det om mord, man skjuter någon i stundens hetta eller varför inte slår ihjäl någon med sina bara händer.

Jag känner en några som har begått mord. Det är vanliga killar, de har inte något ont i sig egentligen men en dag så gick det för långt. Som mordet som skedde på behandlingshemmet Nybohemmet utanför Skövde. (skall försöka hitta länk) Där en man som älskade att leka med barn under en fylla slog ihjäl en 21 årig kille. Han slog honom blodig och dumbade kroppen i en liten "fiskdamm" som fanns på marken. 21 åringen var troligen inte helt död utan levde när kroppen slängdes i vattnet. Men obduktionen visar att han troligen skulle dött av sina skador iallfall. Mördaren förstod genast att han hade gjort fel. Vad gör han? Ringer han polisen? Nej. Han ställer sig och försöker tvätta bort allt blod som finns på trappen. I förhör så uppger han att han gör detta för att inga barn skall behöva se blodet. Den här mannen blev dömd till livstid och accepterade sin dom. Han vet att han gjort fel.

Att mörda någon som är vuxen är något som många säkert kan förstå även om man tar avstånd från det. Men att döda försvarslösa barn är något som man absolut inte har någon förståelse för. Jag är inte någon förespråkare för dödstraff, även om jag ibland tänker att den jäveln borde bara få ett nackskott så blir vi av med honom/henne. Men ibland så är det ett större straff att leva. Därför blir jag nästan glad när jag läser på Aftonbladet om att vad jag gissar på är fångar, har tatuerat in Katies Revenge i pannan på Katies mördare. Det är ett straff som han kommer att få leva med. Och någon respekt inne på ett fängelse kommer han aldrig att få.

Detta inlägg är intressant. Läs mer om Polis, brott, straff, fängelse, mord, hämnd

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida