tisdag, september 19, 2006

Göran Persson


Ord är överflödiga


Detta inlägg är intressant. Du kan läsa mer om Vänsterpartiet, centerpartiet, folkpartiet, moderaterna, Göran Persson , socialdemokraterna, kristdemokraterna, miljöpartiet, val2006, politik eller varför inte om Alliansen,

2 kommentarer:

Klockan 1:50 em , Blogger Max Hobstig sa...

En del känner nog skadeglädje över att Göran Persson nu kommer att lämna det politiska slagfältet och bli pensionär. Det gör i alla fall inte jag eftersom jag mer ser den politiska arenan som en fotbollsmatch. Så som alla vet kan det förlorande laget komma igen till nästa match. Se bara på Hammarby. Först de skamliga händelserna i matchen mot Djurgården och nu senast segern mot AIK som även den slutade med kravaller och upplopp. Det är publiken som bestämmer standarden.

Göran Persson har nog gjort sitt allra bästa, utifrån hans vision om en bättre värld, även om det mot slutet blev rätt segt. Men som slaven på triumfvagnen säger jag till Alliansen: ”Kanske var det mer Perssons brister och inte Er förträfflighet som gav Er segern” Gamla klokskaper behöver inte vara sämre än nya. Som den här om omorganisation ...

Vi tränade hårt, men varje gång som vi började få fungerande grupper skulle vi omorganiseras. Jag lärde mig senare i livet att vi är benägna att möta varje ny situation genom omorganisation och också vilken underbar metod detta är för att skapa illusionen av framsteg medan den bara åstadkommer mer kaos, ineffektivitet och demoralisering.
Gaius Petronius (död 60 e Kr)

 
Klockan 1:39 em , Blogger Eklindh sa...

Om du ser politiken som en fotbollsarena så kan jag säga att Sossarna har vart dominerande precis som Manchester United var under sin storhetstid men förr eller senare så gör även de utmärkta lagen ett fel och sen kan man inte rätta till det.

Då kommer genast ett annat lag och tar över. Kanske är det som händer just nu. Vi ser ett skifte i dominansen. Man behöver inte göra något bättre.

Göran skal ha all heder till vad han har gjort för Sverige. Det är inte något dåligt land som vi lever i. Och han har gjort det efter sina visioneer.

Sven-Göran Eriksson har också lett Englands landslag efter bästa förmåga. Och han har gjort ett bra jobb. Men det har inte blivit några VM eller Em guld för det.

Kan alliansen vara den tränare som för Sverige till VM guld. Där vi har en ekonomi som är perfekt, jobb till alla som kan jobba, framgång och utveckling. Det är något som återstår att se.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida