torsdag, augusti 10, 2006

Rasist eller reklam?

Centrum Mot Rasism är min absoluta favorit i alla kategorier av idiotiska projekt som finansieras av staten. Senaste nytt i denna organisation som är helt besatt av att hitta olika saker att beskylla för rasism är Masajerna på Kolmården. Läs mer här. CMR har gjort sig kända för att gnälla på glassnamn och bakvärk. Man får inte kalla bakverket "negerboll" längre. Jag har hittat ett annat namn som jag tycker bättre om, Mjällhuvud! Det är jättebra och det kan väl inte göra någon ledsen. Dom som blir ledsna får väl använda Head&Shoulder.

Läser samtidigt att CMR har fått 20 miljoner av våra skattepengar. 20 miljoner? Det är ju hur mycket pengar som helst. Vad skulle man kunna göra för 20 miljoner? Det är ett ganska stort äldreboende som kunde finansieras med dom pengarna under ett helt år. Det kunde hjälpa en ungdomsgård att hålla öppet under en väldigt lång tid. Man kunde kanske ha byggt bostäder till hemlösa? Vem vet hur många lägenheter det skulle räckt till. Jag hoppas verkligen att man tar tillbaka anslagen som man gett till CMR. Det finns inte en enda anledning att ha kvar något så korkat i den formen som det är nu. Tanken var säkert väldigt bra när man startade CMR men nu så har det spårat ut fullständigt. Kanske skall vi inte få sälja Godiset som heter Djungelvrål? Eller varför inte förbjuda det mest underbara godiset av alla KINAPUFFAR? Men det är klart man kanske inte plockar så många politiska poäng på att försvara Kineser? Nej jag säger bara en sak. LÖJLIGT! Jag vill gärna se att CMR finns kvar men inte i den form som det är nu. Och skall man motverka diskriminering så skall man göra det på ett sätt så att man verkligen gör någon nytta inte attackera Glassnamn eller Masajer som stolt visar upp sin kultur. Vad blir nästa gång skall vi inte få gå på Opera för att det är diskriminerande mot Italienare?

Detta inlägget är väldigt intressant. Du kan även läsa mer om politik, cmr, val2006, rasism, nazism, glass, negerboll, folkpartiet, centern, miljöpartiet, moderaterna, socialdemokraterna eller om vänsterpartiet.

5 kommentarer:

Klockan 3:34 em , Anonymous Anonym sa...

Hur har du egentligen tänkt när du tagit "djungelvrål" som ett exempel...? Kinapuffar-exemplet är ju tydligt... Men Djungelvrål..?

:-D

 
Klockan 4:13 em , Blogger Eklindh sa...

Det är för att det skall vara så långsökt som möjligt. För det är deras Nogger anmälan.

 
Klockan 10:19 em , Anonymous Douglas sa...

Emil, jag älskar att läsa din blogg. Dels håller jag med om budskapet och dels är den väldigt underhållande.
Mjällhuvud är ett underbart namn. Jag har tidigare hört namnen alptopp (eh?), grus- och snöboll samt Michael Jackson's Special.
Vi hade rätt mycket diskussioner om det där i början av ettan ;)

 
Klockan 10:23 em , Anonymous Attila sa...

Snacka om omvänd rasism, att förnedra de färgade killarna och tjejerna som förmodligen bara utförde sin folkdans...

 
Klockan 2:38 em , Anonymous Anonym sa...

Bakvärk får man när man ätit fler kakor än magen klarar av att hantera. Bakverk däremot, kallas de kreationer som skickliga bagare producerar...

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida