fredag, augusti 18, 2006

Mona Sahlin, lugna dig lite!

Jag kan inte mer än skratta. En ny blogg har dykt upp i bloggosfären. Maktmissbruk är nystartad och har redan kommit högt upp på listan över hatade bloggar bland Socialdemokraterna detta trots att det bara finns ett inlägg än så länge. Mona Sahlin rasar självklart i aftonbladet. Jag stjäl hela inlägget rakt av från Maktmissbruk.

"Nepotism på UD!

Samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin har en dotter vid namn Ann-Sofie Sahlin. Ann-Sofie fanns sig själv mitt i en mindre UD skandal i februari 2005, när det visade sig att den Svenska ambassaden i USA bjudit henne och hennes morsa på middag medan Ann-Sofie pluggade i Washington.

Men det intressanta är att Ann-Sofie något senare får en väldigt trevlig assistenttjänst på ambassaden i Washington. Vem är ambassadör om inte mammas f.d. Kollega Gunnar Lund och vem är hon assistent till, jo Peter Wahlqvist, kulturråd i Washington, stadsteaterns förre chef och personligt vän till Anna Lindh som var en personlig vän till Sahlin.
Vad mer kan man säga. Skulle man verkligen bry sig om sånna inlägg om det inte fanns någon sanning i dem? Danielssonaffären som Johan Ingerö och Johanna Nylander fick en massa kritik om var ju också en sån där sak. Vad är det man brukar säga "Ingen rök utan eld".

Nej du Mona ta en Toblerone och lugna ner dig lite. Det finns värre saker att bry sig om. Är du verkligen helt oskyldig till detta så okej. Men du skall också komma ihåg att de flesta som får jobb i dagens Sverige är inte genom Arbetsförmedlingen eller via jobbannonser. Man får det genom kontakter och genom sina vänner och bekanta. Eller varför inte föräldrar. Jag fick ett jobb genom min Pappa så det är inte så konstigt. Men att du inte vågar stå för det, om det nu är så, är bara jävla dåligt och ett hån mot hela det Svenska folket som vet att jobb det får man genom kontakter och inte genom att man pluggar 8 år i USA.

Detta inlägget är intressant. Och jag tycker du skall läsa mer om USA, Mona Sahlin, jobb, studier, propaganda, val2006, politik, missbruk, makt, blogg, bloggosfär, socialdemokraterna, alliansen eller varför inte bara om något helt annat som till exempel handboll?

6 kommentarer:

Klockan 1:34 em , Anonymous Micke sa...

Bloggen måste ju vara startad av AB själva för att skapa en nyhet! För det krävs betydligt mer för att få denna uppmärksamhet av drakarna om man är s.k vanlig bloggare.

 
Klockan 1:56 em , Blogger Eklindh sa...

Ja du kan ha rätt. Men jag ser det lite smålöjligt av Mona att kommentera om det nu är en lögn. Men jag är nästan säker på att Ann-Sofie fått jobbet genom Mammas kontakter. Men jag ser inte något fel i det ens. Alla gör så varför inte politiker med?

 
Klockan 4:12 em , Blogger Undertecknad sa...

Självklart ska man använda sitt kontaktnät när man söker arbete. Annat vore ju dumt. Websidan maktmissbruk är ju så urbota dumt och personen som lagt in inlägget verkar ju vara bakom flötet. Antagligen en politiker som inte vågar träda fram offentligt. Politiker brukar ju vara långt ifrån samhället och kanske inte fattat detta med kontaktnät.

Niklas Hermansson
http://arbetsloss.blogspot.com/

 
Klockan 4:40 em , Blogger Eklindh sa...

Men frågan är ju om hon skäms över att hon gör som de flesta andra i Sverige och utnyttjar hennes kontakter? Är det sant så tycker jag inte att det är speciellt konstigt. Men varför blir hon så arg. Det är ju nästan en självklarhet att hon döljer något då.

 
Klockan 11:54 fm , Anonymous Alex sa...

Har någon något som helst insyn i hur samhället fungerar och hur man söker arbete? Kontaktnätet är bland det viktigaste man har och den skall man använda. Kontaktnät betyder inte heller att man har bett pappa ringa ett samtal. Det handlar om vilka kretsar man har rört sig i. Ann-Sofie Sahlin har antagligen rört sig bland den internationella tjänstemannagräddan via SAP, via SSU, Olof Palmes Internationella center, kanske har hon träffat folk på sin MFS, sin utbildning eller andra praktik. Vad vet ni? Att sedan kalla det kontaktnät man föds in i (journalistvärlden, affärsvärlden, akademiska världen inräknat) för nepotism är att idiotförklara alla arbetssökande svenskar som inte går via ams.se. Ännu mer patetisk är den bruden som lipar ut i Expressen för att inte hon fick tjänsten trots att hon har gått på Harvard. Skaffa ett annat jobb då (förmodligen ett mer kvalificerat)!

"Smarta människor kommer långt, korkade människor skriver avundsjuka inlägg i bloggar." ur arbetsloss.blogspot.com

Alexandra J

 
Klockan 4:49 em , Blogger LeoB sa...

Det är förståss inte alla som är födda in i ett kontaktnät.
Speciellt socialdemokraternas väljare är nog ofta utan den typen av kontaktnät.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida