fredag, augusti 18, 2006

A-kassan höjs! Vilket bottenapp?

Idag skriver DN att socialdemokraternas valmanifest kommer att innehålla ett löfte på höjd a-kassa? Varför då? Varför skall man få höjd a-kassa när man inte har jobb? Nej det luktar röstfiske av värsta sort. Alliansen som då har sagt att man skall tjäna på att jobba låter mer och mer som den enda alternativet för alla som har jobb. Jag vet att det är svårt att vara arbetslös, självklart så vill man ha mer pengar. Alla vill ha mer pengar. Men skall man verkligen få pengar utan att arbeta för dom?

Samtidigt så leder alliansen med 5% i senaste temo mätningen som DN presenterade. Nu är det bara att hålla i den ledningen så vi får se att någon händer i Sverige.

Samtidigt så ser man att LO bossen Wanja Lundby-Wedin blir mer och mer desperat. I sann socialdemokratisk anda så skyller man på någon annan. "Den stora utslagning var i början av 90 talet och då hade vi borgerlig regering". Japp vi får inte heller glömma att det var 1994 som vi tog brons i Fotboll och då hade vi med en borgerlig regering. När Socialdemokraterna tog över makten har jag inte sett någon medalj i fotboll. Så därför är det dags för en ny borgerlig regering och därmed även en medalj i fotbollsmästerskapen.

Visst låter det löjligt. Vi skall väl vara ärliga med att det var en tuff tid efter 94 och socialdemokraterna har ordnat det ganska bra. Vi har det bra i Sverige men vi behöver ha det bättre. Vi kan inte ha höjd a-kassa, höga skatter fastighetsskatt, skatt på skatten, vägskatt, biltullar, bensinskatt och olika avgifter. Vi behöver ha ett Sverige som kan bli lite friare lite friskare och med mer folk i arbete.

Detta inlägget är intressant. Läs mer om Socialdemokraterna, val2006, alliansen, LO, Wanja, fotboll, valfläsk, medalj, politik, jobb, arbete, kristdemokraterna, folkpartiet, moderaterna, centern, vänstern, miljöpartiet, vänsterpartiet eller varför inte bara läsa om något så annorlunda som historia?

1 kommentarer:

Klockan 12:39 em , Anonymous Anonym sa...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida