tisdag, juli 18, 2006

UD (Universums Dumskallar)

Dom lyckades igen. Jag har vart en av dom som har försvarat UD efter Tsunamikatastrofen. Jag sade att man inte kunde veta att en sådan här sak kunde hända och att man verkligen inte var beredd trots stora missöden så tyckte jag man gjorde vad man kunde.

Nu har det hänt igen... UD slarvade bort listor på Svenskar som fanns i Libanon. Nu är det dags att göra något? Skall vi ha UD? Skall vi behöva stå ut med det här varenda jäkla gång som det häner något? Vem kan vi lita på i dagens samhälle? Skall vi verkligen tro på att dom klarar av en kris nästa gång? Vad händer om det sker i Sverige? Då är det ju inte UD som är tränade för detta som skall ta hand om det?
Sverige hade den värsta Katastrofen för ett tag sedan Gudrun, inte Schyman utan Orkanen Gudrun. Det var enorma tidningsrubriker och vem bar ansvaret för att alla träd blåst ned? Om jag inte minns helt fel så var det 4 personer som miste livet i vår tids största katastrof. Att 2 stycken tog livet av sig för att dom inte orkade att kämpa var det väl inte någon som skrev.

Tsunamin hände långt bort och många dog. Sorgligt och ledsamt. Men trots allt så får vi försöka ta ett ansvar tillsammans och hjälpa Thailand, Indonesien och Indien att byggga upp igen. Samma sak nu vi måste hjälpa civilbefolkningen i Israel, Libanon och Palistina för att dom skall bli ett starkt och stolt folk. Men vi behöver nog inte ha hjälp av UD. Tänk om vi med UD skall skicka bistånd? Vart i helvete hamnar dom pengarna? Dom slarvar bort människor som är i nöd? Hur går det med pengar då? Nej nu är det nog dags att byta ut klåparna på UD mot någon som kanske kan göra det lite bättre.

Ett misstag är inget misstag två misstag är ett misstag för mycket.

Kärlek och Respek skall det vara så svårt?

4 kommentarer:

Klockan 11:51 em , Anonymous Anonym sa...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

 
Klockan 12:18 fm , Anonymous Anonym sa...

I find some information here.

 
Klockan 11:36 fm , Blogger David C. Bernvi sa...

UD = Underutvecklad Demokrati, ett praktexemplar på hur en dålig och maktcentraliserad organisation fungerar, den rasar samman inifrån...

 
Klockan 4:53 em , Blogger Eklindh sa...

Den hade jag inte ens tänkt på. Men det stämmer nog rätt så bra det.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida