torsdag, juli 20, 2006

Riga Pride paraden föbjuds.

Japp då var det som väntat då. Inget roligt i Riga i år inte. Qx skriver om att paraden har blivit förbjuden för att staden inte kan garantera säkerheten. 100 personer har demonstrerat utanför stadshuset i en anti gaydemonstration. Och 17000 personer skrivit på en antigaypetition. 17000 är ju ganska många. Kan vi inte under stockholm pride kapa en båt (eller 10) festa loss en hel natt och sen ta oss till Riga och gå Stockholms Prides parad på gatorna i Riga? Kanske inte så realistiskt men det hade ändå vart skoj. Hur många är det som går i Paraden i år? 7000? 10000? 15000? 20000? En miljooon? Njaa en miljon är väl att hoppas på lite för mycket. Jag gissar på någonstans mellan 10 och 15 tusen.

Nu skall jag göra en sån där fin uppmaning till alla som kan och som vill. Gå in på Latvia Prides hemsida och skicka ett mail till dom. Fråga om det finns något du kan göra? Jag vet att dom säkert är beroende av pengar. Så är det alltid. Alla behöver pengar. Ge dom pengar. Gör upp hur du kan skicka 100:- kronor till dom. Gör vad du kan för att hjälpa till.

Känner du att du vill göra något mer? Skicka ett mail till dom och säg att du under Riga Pride 2007 vill vara med och hjälpa till. Volontär under Riga Pride 2007 vore ju inte helt fel? Tänk dig själv en svensk hjälper till att annordna Riga Pride. Du kan ju samtidigt se det som en semester i ett av våra fina grannländer. Se nu till att det även blir ett Riga Pride 2007. Den gången så kommer jag att vara där och jag kommer att se till att det blir en av de bästa och mest lyckliga paraderna som Riga någonsin sett.

Kärlek och Respekt skall det vara så svårt?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida