lördag, juli 22, 2006

Israel, Libanon och tillbaka till Nazityskland

Jag är inte någon som stödjer Israel i alla lägen. Långt ifrån. Men jag accepterar att Israel finns. På samma sätt så lider jag med palestiner när Israel ockuperar mark som tillhör dem.

Men nu har en demonstration gått lite för långt. Man använde hakkors ihop med Israels flagga. Detta känns inte bara som ett hån mot Israel utan även ett hån mot de palestiner som kämpar för sitt land.

Jag har försvarat Fredrik Federley för att han har visat sin övertygelse och betalat pengar till Israels armé. Jag tycker man skall om man har möjlighet skänka pengar till det som man tror på. Sen kanske det inte faller alla i smaken. Jag har själv skänkt pengar till både Israels armé och palistinas flyktingar. Jag har skänkt pengar till Palestinska Föreningen i Sverige. Men nu är det slut på det. Nu skall jag inte skänka en krona till. Inte ett öre skall dom få av mig.
Använder man hakkors i sin demonstration så skall man inte ha ett jävla skit. Bränn flaggor gör vad ni vill men använd inte hakkors i era kampanjer. Det kommer inte hjälpa er att nå det syftet ni vill.

Ung vänster skall vara med och demonstrera idag. Kommer hakkorsen att vara kvar? Vänsterpartiet säger att det inte är deras sak. Så dom kommer inte att protestera. Nej där ser man, Vänsterpartiet är villig att acceptera hakkors så länge det gynnar deras demonstration.

Ta ansvar. Gå därifrån ordna en egen demonstration gör något. Hakkors är inte acceptabelt. Inte ens när det gäller att protestera mot Israels Krig.

Kärlek och Respekt skall det vara så svårt.

6 kommentarer:

Klockan 3:04 em , Anonymous Anonym sa...

Det är ju bara löjligt att bli mer upprörd över att folk tycker att Israel beter sig som nazister än att det är krig.

 
Klockan 3:26 em , Blogger Eklindh sa...

Jag försvarar inte kriget. jag tycker det är onödigt med. Men när man använder hakkors för att protestera mot Kriget så bli det bara patetiskt.

 
Klockan 7:37 em , Anonymous Anonym sa...

Nu var inte kritiken baserad på att du försvarade kriget, något du inte har gjort - det kan vilken läskunnig som helst se.

Kritiken baserades på att du verkade tycka att det var värre att staten Israel anklages för nazism än att nämnda stat kastar bomber på sina grannländer.

Sen kan ju du tycka att det är hur patetiskt som helst, även om det inte är relevant.

 
Klockan 9:50 em , Anonymous Anonym sa...

TT vägrade rapportera om att hakkors målade på plakat bredvid Israels flagga använts vid demonstrationerna i Malmö i torsdags 20 juli, trots att överåklagare Alhem sagt att det var brott. TT försökte lura mig med att om det hände igen vid dagens demonstrationer lördag 22 juli, så skulle de ta med att det skett två gånger och försäkrade mig att TT bevakade allt. Av den nedersta länken syns att TT återigen utelämnat om hakkors i demonstrationståget. Polisen har två olika dagar sagt att de ej sett det, Sveriges Television som filmade vill inte berätta om det och Ekot vill inte ta med uppgiften.

Ska vi behöva acceptera att islamistiska demonstrationer i Sverige, av polis och riksmedier tillåts använda hakkors från den nazistiska ideologin som våra förfäder bekämpade för 60 år sedan?

Varför vågar Sydsvenskan skriva om det, men inte riksmedier?

http://sydsvenskan.se/malmo/article173441.ece

http://sydsvenskan.se/malmo/article173610.ece

http://sydsvenskan.se/malmo/article173775.ece

TT-artikel:
http://sydsvenskan.se/sverige/article173773

 
Klockan 12:53 fm , Anonymous Anonym sa...

Hakkors på flaggor tillåtet på demonstrationer i Malmö, enligt artikel i Sydsvenskan 22/7:
http://sydsvenskan.se/malmo/article173783.ece

 
Klockan 2:17 em , Anonymous Anonym sa...

Sveriges Radio Malmö och Dagens Eko idag 23/7 2006 berättar att det är inte olagligt för libanondemonstranter att använda hakkors mot Israels flagga, så länge det handlar om protest mot kriget. Jouråklagaren menar att det inte är hets mot folkgrupp. Polisen vill dock inte berätta vad åklagaren heter som fattat det kontroversiella beslutet. Så nu blir det väl fritt fram för palestinier, libaneser, andra araber, islamister och nynazister att använda hakkors.

JK visade ju också sig vara ursäktande inför att judar uppmanades att dödas på kasettband som såldes i Stockholmsmoskén med motiveringen till kriget i Mellanöstern. Läs och hör mer på länken nedan:

http://www.sr.se/cgi-bin/malmo/nyheter/artikel.asp?Artikel=903462

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida