söndag, juli 23, 2006

Hur många behöver dö?

Jag har försökt att hålla mig ifrån att kommentera kriget. Visst jag har kommenterad Fredrik Federley men inte själva kriget. Nu kan jag inte hålla mig längre.

När man läser andra bloggar om kriget så är det skrämmande att se hur många som försvarar Libanon och Hizbolla. Två personer miste livet i en raketattack idag. Så alla som försvarar Hizbolla hur tolkar man det här då? Raketer skickades rakt in i lägenheter. Hur kan man försvara det?

Israel är inte heller så duktiga och ordentliga pojkar. Fortsatta attacker med flyg och bomber. Det är inte acceptabelt att bomba ett land där civilbefolkning kan råka illa ut. Och känner man att man sig så tvingad att anfalla så gör det på ett sånt sätt att inte någon kan komma till skada. Jag har ett jättebra förslag hur man kan lösa hela konflikten. Laserdome! Israel samlar sina bästa män på ena sidan och Hizbolla på den andra. In med dom i ett mörkt rum med lasergevär skjut som helvete och den som vinner är bäst. Det är kanske lite naivt att tro att något sånt skulle fungera men varför inte prova.

Israel kallar Hizbolla, Hamas och alla andra organisationer för terrorister. Men man måste komma ihåg att din terrorist är en annan mans frihetskämpe. Ju mer bomber som faller över Libanon ju fler personer kommer att dö. Civila eller inte. Soldater har också mammor även om man inte tänker på det. Ju fler personer som kommer att dö, ju starkare kommer motståndet att bli. På båda sidor av konflikten.

När man blir desperat så är det lätt att ta till våld. Självmordsbombare är ju trots allt desperata människor som inte ser något annat val än att dö. De vill ta med sig så många som möjligt av sina fiender. Men våldet kommer inte lösa något problem, det kommer bara bli värre.

Kärlek och respekt skall det vara så svårt?

Det här inlägget är ju så klart Intressant. Fler bloggar om Israel, Libanon, krig, terrorist, kärlek och respekt.

2 kommentarer:

Klockan 2:21 em , Anonymous Anonym sa...

Sveriges Radio Malmö och Dagens Eko idag 23/7 2006 berättar att det är inte olagligt för libanondemonstranter att använda hakkors mot Israels flagga, så länge det handlar om protest mot kriget. Jouråklagaren menar att det inte är hets mot folkgrupp. Polisen vill dock inte berätta vad åklagaren heter som fattat det kontroversiella beslutet. Så nu blir det väl fritt fram för palestinier, libaneser, andra araber, islamister och nynazister att använda hakkors.

JK visade ju också sig vara ursäktande inför att judar uppmanades att dödas på kasettband som såldes i Stockholmsmoskén med motiveringen till kriget i Mellanöstern. Läs och hör mer på länken nedan:

http://www.sr.se/cgi-bin/malmo/nyheter/artikel.asp?Artikel=903462

 
Klockan 2:43 em , Blogger Eklindh sa...

Jag skall kolla länken med en gång och se vad som händer och sker.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida